diumenge, 5 de febrer del 2012

El Bròquil: prevenció contra el càncer


El bròquil és una de les hortalisses més reconegudes a l’hora de pensar en prevenció del càncer, sobretot el que està relacionat amb l’aparell digestiu (de còlon i recte). Té un paper molt important sobre les mucoses de l’organisme en els budells, i ajuda a la seva regeneració en casos d’alteració i a mantenir-los en bon estat de salut.
Si incloem el bròquil en la nostra dieta de manera habitual, podem estar segurs que el budell estarà més cuidat i com a conseqüència, tot el nostre organisme, ja que l’aparell digestiu és la porta d’entrada dels aliments al cos. Això repercutirà en el fet que aprofitem al màxim totes les vitamines i els minerals que portin els aliments.
Una altra de les propietats que té, a causa de la seva riquesa en carotens,  és que actua com un potent antioxidant, i això fa que el cos es recuperi més ràpidament de qualsevol ensurt de salut que travessem.
Respecte als minerals que conté, un dels més apreciats pel cos és el magnesi, atès que és el gran aliat del sistema nerviós, de manera que el rendiment psíquic estigui en bona sintonia amb la resta de sistemes. Un altre mineral que ens aporta és el potassi, fet que dóna al bròquil un gran efecte diürètic, ja que ajuda a descarregar l’excés de líquids que l’organisme acumula en casos d’estrès o trastorns hormonals.

La Recepta : “Bròquil amb salsa de poma”

Els ingredients:
1 Bròquil (o brocolí)
3 Pomes golden
3 Cebes
3 Cullerades d’ametlles moltes
1 grapat de pipes pelades
1 Cullerada de maizena
375 ml. de sidra o vi blanc
1 pessic de nou moscada
Oli d’0liva i sal.
Opcional:  una mica de puré de patates per acompanyar.

La preparació:
1. Cuinem el bròquil, bullint-lo o preferentment al vapor. I el deixem escorre.
2. Per la salsa : Pelem i piquem ben fines les cebes i les pomes. Primer sofregim  la ceba amb una mica de sal uns 3 o 4 minuts, i seguidament incorporem les pomes i seguim la cocció fins que la poma estigui ben tovetes. En aquest punt afegim l’ametlla molta i remenem bé.
En un bol, barregem bé la sidra amb la maizena i ho incorporem a el sofregit de ceba i poma i afegim una mica de sal i nou moscada, passat uns 2 minutets, ho retirem del foc i ho passem per la batedora fins que quedi com una crema.
3. Servir el bròquil amb la crema pel damunt, de manera opcional farem unes boletes de puré de patata i les posem al gust de cadascú.
4. I per acabar el plat i tirarem un grapadet de pipes pelades pel damunt.

Imatge de La Pera - mercecrespi@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada