El bròquil és una de les hortalisses més
reconegudes a l’hora de pensar en prevenció del càncer, sobretot el que està
relacionat amb l’aparell digestiu (de còlon i recte). Té un paper molt
important sobre les mucoses de l’organisme en els budells, i ajuda a la
seva regeneració en casos d’alteració i a mantenir-los en bon estat de
salut.
Si incloem el bròquil en la nostra dieta de
manera habitual, podem estar segurs que el budell estarà més cuidat i com
a conseqüència, tot el nostre organisme, ja que l’aparell digestiu és la
porta d’entrada dels aliments al cos. Això repercutirà en el fet que
aprofitem al màxim totes les vitamines i els minerals que portin els
aliments.
Una altra de les propietats que té, a causa
de la seva riquesa en carotens, és
que actua com un potent antioxidant, i això fa que el cos es recuperi més
ràpidament de qualsevol ensurt de salut que travessem.
Respecte als minerals que conté, un dels més
apreciats pel cos és el magnesi, atès que és el gran aliat del sistema
nerviós, de manera que el rendiment psíquic estigui en bona sintonia amb
la resta de sistemes. Un altre mineral que ens aporta és el potassi, fet
que dóna al bròquil un gran efecte diürètic, ja que ajuda a descarregar
l’excés de líquids que l’organisme acumula en casos d’estrès o trastorns
hormonals.
La Recepta : “Bròquil amb salsa de
poma”
Els
ingredients:
1 Bròquil (o brocolí)
3 Pomes golden
3 Cebes
3 Cullerades
d’ametlles moltes
1 grapat de
pipes pelades
1 Cullerada de
maizena
375 ml. de
sidra o vi blanc
1 pessic de
nou moscada
Oli d’0liva i
sal.
Opcional: una mica de puré de patates per
acompanyar.
La preparació:
1. Cuinem el
bròquil, bullint-lo o preferentment al vapor. I el deixem escorre.
2. Per la
salsa : Pelem i piquem ben fines les cebes i les pomes. Primer sofregim la
ceba amb una mica de sal uns 3 o 4 minuts, i seguidament incorporem les
pomes i seguim la cocció fins que la poma estigui ben tovetes.
En aquest punt afegim l’ametlla molta i remenem bé.
En un bol,
barregem bé la sidra amb la maizena i ho
incorporem a el sofregit de ceba i poma i afegim una mica de sal i nou
moscada, passat uns 2 minutets, ho retirem del foc i ho passem per la
batedora fins que quedi com una crema.
3. Servir el
bròquil amb la crema pel damunt, de manera opcional farem unes boletes de
puré de patata i les posem al gust de cadascú.
4. I per
acabar el plat i tirarem un grapadet de pipes pelades pel damunt.Imatge de La Pera - mercecrespi@gmail.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada