Avui us presentem el "tomàquet del pebrot" de l'Empordà. És allargat, plè, carnós, amb poques llavors i molt dolç, proveu-lo i segur que ens el demanareu.
Els tomàquets constitueixen un aliment excel·lent per a aquells que desitgen adoptar una dieta natural. Presenten en la seva composició una sèrie d'elements que resulten molt adequats per a desintoxicar l'organisme i prevenir l'aparició de moltes malalties.
Els primer d'ells es denomina licopè, un component al qual deuen la seva coloració vermella, amb propietats semblants als betacarotens de les pastanagues, que té propietats anticanceroses. El licopè sembla reduir les probabilitats de càncer de pròstata, pulmó, estomac, bufeta, pulmó i coll de l'úter.
El glutatió és un altre component amb propietats antioxidants demostrades, que ajuda a eliminar els radicals lliures, responsables de l'aparició de moltes malalties, entre les que també es troba el càncer. Aquest element es troba fonamentalment en la pell, per la qual cosa haurem de menjar-los crus, en amanida. És un element molt adequat en l'eliminació de les toxines del cos, especialment dels metalls pesats que produeixen deterioració de l'organisme per acumulació dels mateixos. S'ha comprovat com el tomàquet ajuda a eliminar eficaçment el plom. Altres aliments rics en aquest component son: l'all, la patata, els espinacs, el blat de moro o la verdolaga. A més d'aquesta propietat, hem de ressaltar la seva capacitat per rebaixar la pressió arterial, afavorir el bon estat del nostre fetge o prevenir l'èczema.
Altres components beneficiosos per a desintoxicar l'organisme son les vitamines C i la vitamina A que el tomàquet en presenta una gran riquesa d'aquests dos. La vitamina A ajuda al creixement cel·lular, mantenint els ossos i les dents en bon estat, ajudant al sistema immunològic a combatre infeccions i a mantenir una bona salut ocular. Aquesta vitamina es considera essencial.
També és molt ric en potassi, un mineral que intervé en la regulació dels líquids corporals així com en el bon estat dels nervis, el cor i els músculs. Junt amb el calci, també molt abundant en el tomàquet, intervé en la formació dels ossos.
Imatge: La Pera - mercecrespi@gmail.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada