dilluns, 23 d’abril del 2012

La Carabassa, polivalent per a moltes patologies

És una hortalissa generosa en propietats, tant que pràcticament serveix per millorar totes les patologies a què ens podem enfrontar. A causa dels betacarotens (provitamina A), actua millorant la vista, sobretot la visió nocturna. Hi ha estudis que demostren que la carabassa, juntament amb la pastanaga (dues bones fonts de carotens), estan relacionades amb la prevenció de les cataractes.

La pell és una altra beneficiària de la carabassa, ja que intervé en el manteniment de la seva salut. Les vitamines d’aquesta hortalissa també ajuden a la formació de la dermis. Les fruites i hortalisses que tenen colors com el taronja de la carabassa ens ajudaran  a millorar la resposta al·lèrgica, ja que les seves vitamines intervenen en la formació dels responsables de la resposta immunològica que hi està vinculada.

La carabassa és una hortalissa especialment beneficiosa per als fumadors, ja que aquests necessiten prendre aliments que continguin molta vitamina C. També per la prevenció del càncer de pulmó hi ha estudis que reforcen la vinculació d’aquesta vitamina, quan procedeix de la fruita o de les hortalisses, amb la disminució del risc de patir malalties canceroses.

LA RECEPTA : “MANDONGUILLES DE PATATA I CARABASSA”

Ingredients

500 gr. de patates
500 gr. de carabassa
1  cullerada de postres d’all i julivert
Pa ratllat
1 kg. de tomàquet madur.
2 cebes
4 grans d’all
1 fulla de llorer
1 gotet de vi blanc
Sal i pebre
1  cullerada sopera (rasa) de sucre
4  cullerades soperes d’oli d’oliva
Oli per fregir.

La preparació:

1. Netegeu bé tots els ingredients. Talleu els alls i la ceba a trossets petits i poseu-los  en una cassola, amb l’oli, a sofregir. Quan comencin a agafar color, incorporeu el llorer i el vi blanc. Aneu remenant de tant en tant. Quan s’hagi reduït tot el vi, afegiu-hi els tomàquets ratllats o triturats, la sal, el pebre i el sucre. Abaixeu el foc i aneu coent la salsa durant uns 25/30 minuts.
2. Mentre es va fent la salsa de tomàquet, talleu les patates i carabasses a daus i poseu-les a coure en aigua i sal. Un cop cuites escorreu-les (recordeu-vos de guardar el brou de cocció per a la preparació d’algun altre plat), poseu-les en un plat fondo prou gran i aixafeu-les amb una forquilla. No cal que en feu puré, ja que per fer-ne mandonguilles és més agradable que hi hagi trossets. Condimenteu-ho amb sal, pebre i l’all i julivert picats.
3. Tot seguit feu-ne boletes (de la mida que us agradi) i arreboseu-les amb el pa ratllat.
4. Fregiu les mandonguilles fins que estiguin daurades. A mesura que les aneu retirant de l’oli, deixeu-les reposar uns instants damunt d’un paper absorbent, a fi de retirar-ne els excessos d’oli.
5. Aneu-les col·locant dins la cassola, amb la salsa de tomàquet i deixeu-les coure juntament amb la salsa, durant uns cinc minuts, remenant amb molta cura que no es trenquin.
Serviu-les calentes i prepareu-vos per sucar-hi pa !!
Suggeriment: aquestes  mandonguilles, sense la salsa, us poden servir com a part d’un aperitiu (com si fossin  croquetes)



Imatge: http://comradioblocs.com/lacuinadecarbo/2011/10/27/receptes-amb-carabassa/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada