dilluns, 16 d’abril del 2012

L'alvocat, un desconegut molt beneficiós

Un dels inconvenients que s’ha atribuït a l’alvocat des de sempre és que aporta més calories que d’altres fruites. Tanmateix, cal dir que la major part dels seus greixos son mono-insaturats, o el que és  el mateix, que contribueixen al bon funcionament de l’organisme ja que combaten el colesterol.

Alguns estudis científics asseguren que la polpa de l’alvocat té un valor nutritiu semblant a una porció de carn. Per aquest motiu, es sol recomanar a les dietes vegetarianes com a substitut de les proteïnes que aporten els productes carnis. És una fruita que afavoreix la formació de glòbuls vermells, compta amb propietats sedants i ajuda a eliminar els gasos i a combatre problemes renals.

Així mateix l’alvocat és la fruita que aporta majors nivells de luteïna, que protegeix la vista dels efectes danyosos del sol i preveu la pèrdua visual que sol aparèixer amb el pas del temps. Per una altra banda, conté una alta proporció de fibra que ajuda a eliminar toxines de l’organisme, i el seu també alt contingut en aigua i electròlits, com el potassi i el magnesi, el fan molt recomanables per tota aquella gent que practica esport o realitza activitats físiques intenses.

Per als malalts de diabetis, també és un bon aliat, ja que és un equilibrant del sucre a la sang.També és molt recomanable per aquelles persones que pateixen problemes cutanis com : grans, dermatitis o èczemes, ja que compta amb la propietat d’estimular la formació de col·lagen.

LA RECEPTA : “SOPA D’ALVOCAT”

Els ingredients
2 alvocats.
½ kg. de tomàquets madurs.
1  Ceba mitjana.
1  Pebrot verd.
2  Grans d’all.
El suc de mitja llimona.
6  Cullarades d’oli d’oliva.
½ litre d’aigua mineral.
Sal i pebre.

Per la decoració o acompanyament
1 Alvocat.
2 Branques d’api (sense fulles)
1 Kiwi.

La preparació
Netegeu bé tots els ingredients, poseu-los en un pot ben alt i passeu-los per la batedora o “Thermomix”, fins a obtenir una crema de textura ben fina. Si encara la voleu més suau, podeu passar-la pel colador xinès. Poseu-la a refredar a la nevera, fins al moment de servir.

Per acompanyar i decorar la sopa, prepareu l’alvocat, l’api i el kiwi a daus petits, que posareu en diferents bols perque cada comensal se serveixi al seu gust.

Imatge: http://theirishmother.blogspot.com.es/2012/03/spinach-fettucine-with-avocado-pesto.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada